Farebné LED pásiky vyčarujú náladové osvetlenie na počkanie

LED technológia sa stala svetovo najpoužívanejšou v segmente osvetlenia a v súčasnosti sa doposiaľ používané svietidlá vymieňajú za tieto kvalitnejšie, variabilnejšie, úspornejšie a ekologickejšie varianty. Halogénové svetlá boli súčasťou našich domovov, kancelárií, obchodných priestorov či administratívnych alebo komerčných budov. Nová technológia však zasiahla a v poslednom období je prítomná takmer všade.

gazebo-69126_640

Byť ekologický a úsporný je dnes žiaduce a každý z nás sa snaží svojim dielom prispieť k tomu, aby sme aj my splnili tieto kritériá. Koniec koncov, je v našom záujme, aby sme šetrili energiu, a tým aj svoje financie, no veľmi dôležitá je skutočnosť, že môžeme prispieť aj k čistejšiemu životnému prostrediu a pritom si udržíme životný štandard, na ktorý sme zvyknutí. LED svietidlá nám však ponúkajú aj isté benefity, ktoré môžeme využívať denne a spríjemníme si tak chvíle doma či na pracovisku alebo počas športovania.

Na tieto všetky spomínané faktory nám postačia len RGB LED pásiky, ktoré toto všetko umožnia. Ich názov je totiž skratka anglických farieb red-green-blue, teda červená, zelená a modrá. Ak dokážeme skombinovať tieto farby, tak dosiahneme fantastickú hru farieb a široké farebné spektrum. Na to, aby sme ich mohli meniť, nám postačí diaľkový ovládač a dokážeme si tak zmeniť intenzitu farieb, zvoliť si rgb led pas rozličné prechody medzi farbami a takisto aj ich rýchlosť.

elektrina-odstavka

Spomínané vlastnosti RGB LED pásikov ich predurčujú na využitie prevažne v polohe dizajnového osvetlenia. Dokonalo sa dajú skryť v sadrokartónových podhľadoch, pri nasvietení poličiek, vitrín, televízorov, obrazov, zrkadiel, barov, hotelov, kaviarní, sôch či umeleckých diel a podobne. Majú tvar, ktorý im umožňuje byť neviditeľné, ale pritom nič nestratia zo svojho výkonu, práve naopak, vytvoria v priestore originálnu atmosféru a moderný dizajn s možnosťou ovplyvnenia nálady podľa potreby.