Niekedy sa oplatí kupovať aj lacné matrace

Kedy by ste sa mali poobzerať po tých najlacnejších matracoch? Keď nechcete vyhadzovať peniaze za krátkodobé a provizórne riešenia. Navyše, ani lacné matrace nemusia byť vyslovene nekvalitné či nepohodlné. Napríklad taká pena poskytuje dostatočný komfort, no zároveň nestojí veľa. Toto sú prípady, kedy by ste si mali zaobstarať naozaj lacnejší kúsok. V inom prípade, iba vyhodíte peniaze von oknom, a to nepoteší asi naozaj nikoho.
Ľudská ruka s náramkami na matraci na posteli

  1. Krátkodobé podnájmy

Dnes nie je vôbec neobvyklé, že ľudia nebývajú na jednom mieste príliš dlho. Preto často hľadajú takzvané krátkodobé podnájmy. Môže ísť o prípad, kedy odídete do iného mesta alebo štátu na stáž, na výmenný študijný pobyt alebo tak urobíte kvôli práci. V takomto prípade sa určite neoplatí investovať veľké peniaze do drahého matracu. Na krátku dobu vám postačia aj lacnejšie kúsky, poprípade vrchné matrace ktoré položíte na ten, ktorý je na posteli.

  1. Víkendové chaty

Je jasné, že aj na chate chcete spať pohodlne. V takýchto priestoroch však musíte počítať s viacerými drobnosťami. Ak na chatu jazdíte len občasne, môžete byť veľmi nepríjemne prekvapení. Matrace sú totiž obrovským lákadlom pre myši a plchy či iné hlodavce. Na chatách, kde sa pravidelne nevetrá, vám matrac navyše rýchlo zatuchne. Nehovoriac o tom, že i prach a kúrenie drevom urobia svoje. Ak teda svoju chalupu využívate naozaj iba niekoľkokrát do roka, kúpte si určite lacnejší matrac.Ľudská ruka s náramkami na matraci na posteli.jpg

  1. Chystáte sa prerábať

Určite nie jeden z vás, je v situácii, kedy sa chystá prerábať svoj dom, no až o nejakú dobu. Je logické, že nebudete spať na zemi, no ak viete, že sa o nejaký čas chystáte na kompletné prerábanie, určite neuškodí, ak si kvalitnejší a drahší matrac kúpite až po dokončení prác, verte, že to oceníte, pretože nie je nemožné, že počas rekonštrukcie váš matrac dostane poriadne zabrať.

Posted in Nezařazené